(για το συνηθισμένο ορθογώνιο ταψί κουζίνας)ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου περίπου μεγέθους -όχι πολύ λεπτές. Στο ταψί βάζουμε τα μήλα, 1 φλ. ζάχαρη, τα καρύδια,τη μαργαρίνη (κομμένη σε κυβάκια σε διάφορα σημεία του ταψιού) και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν χρώμα τα μήλα και να λιώσει η μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Παράλληλα, χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια. Ανακατεύουμε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα μας. Έπειτα σταματάμε το μίξερ και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα-μαρίζ το μείγμα μας με τη μαρέγκα σιγά σιγά. Ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις ώστε το μείγμα να γίνει όσο το δυνατόν πιο αφράτο.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας το περιχύνουμε πάνω απ’ τα μήλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Την αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε!!