(για ταψί διαμ. 30 cm)ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε το ταψί μας για να “ξεφορμαριστεί” η βασιλόπιτα μας εύκολα και περιχύνουμε το μείγμα. Μη ξεχάσετε να προσθέσετε το φλουρί σας, γιατί βασιλόπιτα χωρίς κέρμα δε γίνεται!!!
Ψήνουμε στους 180 στην ένδειξη πάνω-κάτω αντίσταση τα πρώτα 20′ και στη συνέχεια για τα επόμενα 25′ περίπου μειώνετε τη θερμοκρασία στους 150.
Προσθέτετε άχνη ζάχαρη ως είθισται και μπορείτε να “γράψετε”το έτος που θέλετε είτε με κουφετάκια (τύπου smarties) μια παιδική εκδοχή ή με καλλιγραφικά σοκολατένια γράμματα.
Για τα σοκολατένια γράμματα:
Λιώνετε σε μπεν μαρί σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ότι επιθυμείτε και τη βάζετε σ’ ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζετε τα γράμματα που θέλετε και αφήνετε τη σοκολάτα στο ψυγείο για 15 περ. λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί.
Προσοχή, αφού παγώσει η βασιλόπιτα σας τοποθετείτε τα γράμματα επάνω.
(εγώ τη πρώτη φορά δεν το σκέφτηκα και η πίτα ήταν ζεστή, με αποτέλεσμα τα γράμματα να παραμορφωθούν λίγο γιατί έλιωσε η σοκολάτα αλλά πάλι ωραία ήταν….πιο καλλιτεχνικά!!)
Καλή χρονιά!!!