Κεκάκια με φρούτα του δάσους

Κεκάκια με φρούτα του δάσους

ΥΛΙΚΑ

(για 12 κεκάκια)

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 210 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικώς, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε τις θήκες των muffin.

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο. Αφού πάρει ένα χρυσό χρώμα, το αφήνετε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά να παγώσει.

Στη συνέχεια, αναμιγνύετε τη ζάχαρη άχνη με τα άλευρα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κάνουμε μια μικρή “χουβίτσα” στο κέντρο και προσθέτουμε τα ασπράδια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν. Έπειτα, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς με το κουτάλι και τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και τα φρούτα του δάσους.

(εγώ χρησιμοποιώ κατεψυγμένο μείγμα φρούτων του δάσους που είναι πολύ ωραίο και εύκολο)

Τέλος, χύνουμε το μείγμα μας στις θήκες των muffin γεμίζοντας περίπου μέχρι τα 3/4 της θήκης. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για τα πρώτα 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 15 με 20 λεπτά. Τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί τα κεκάκια σας βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν “βγεί” καθαρό χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε τα κεκάκια είναι έτοιμα.

Τα αφήνουμε στα φορμάκια για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Είναι σημαντικό να κρυώσουν τελείως λόγω του αλευριού αμυγδάλου.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και απολαμβάνετε….με το καφεδάκι σας!

Καλή σας απόλαυση!