Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες (480 ml) γάλα
  • 1/3 κούπα (70 gr) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/3 κούπα  (30 gr) κορν φλαουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή δύο βανιλίνες
  • 1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε, με έναν αναδευτήρα, τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να το μείγμα να πάρει ένα απαλό “ανοιχτό” χρώμα. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.

Στο μείγμα των αυγών, προσθέτουμε το κορν φλαουρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν ζεσταθεί το μείγμα του γάλακτος, το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών σταδιακά και ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να “σφίξει” η κρέμα μας. Θα χρειαστεί περίπου 5 με 7 λεπτάκια. Όταν έρθει σε βρασμό και έχει “πήξει”, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Έτοιμη! Τόσο απλά! Μην ξεχάσετε να την σκεπάσετε με μεμβράνη, γιατί διαφορετικά θα δημιουργηθεί μια καθόλου “κομψή” πέτσα! Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται της κρέμας.

Θα πρέπει να την χρησιμοποιήσετε κρύα…χρειάζεται περίπου δύο ώρες στο ψυγείο για να παγώσει εντελώς. Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να την απλώσετε σε ένα ρηχό πιάτο και οπωσδήποτε να την σκεπάσετε με μια μεμβράνη. Θα χρειαστεί περίπου μια ώρα στο ψυγείο για να παγώσει.

Όταν θα έχει παγώσει και θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, θα την μεταφέρετε σε μια λεκάνη, θα την ¨χτυπήσετε¨λίγο με τον αναδευτήρα για να πάρει πάλι την βελούδινη υφή της.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλά γλυκάκια, όπως για να γεμίσετε κορνεδάκια, σουδάκια ακόμα και απλά σε γλυκάκια σε ποτήρι!!