Κρέμα σοκολάτας

Κρέμα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

(2 μερίδες)

  • 1 κούπα (250 ml) πλήρες γάλα
  • 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 gr. κουβερτούρα σοκολάτας, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1/2 κ.σ. (5 gr.) ρυζάλευρο
  • 1 κ.σ. (7 gr.) κακάο
  • 1 κ.σ. (10 gr.) κορν φλάουερ
  • 1/4 κούπα (50 gr.) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/4 κ.γ. ρούμι ή εκχύλισμα βανίλιας
  • αλάτι
  • λίγο τριμμένο φουντούκι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ΄ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο, το ρυζάλευρο, το κορν φλάουερ και το αλάτι. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με ένα αναδευτήρα.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αρχίζει να “πήζει”, προσθέτουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.

Όταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι.

Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ποτήρια και αφού παγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φουντούκι και έτοιμο!

Καλή σας απόλαυση!