(για ένα τετράγωνο σκεύος 20cmx20cm)ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε μπεν μαρί το ζαχαρούχο, το βούτυρο και τη σοκολάτα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, αφαιρούμε το σκεύος απ τη κουζίνα και προσθέτουμε το ποτό και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε σ’ ένα σκεύος μεμβράνη και χύνουμε το μείγμα μας. Το ισιώνουμε και προσπαθούμε το πάχος να είναι ίδιο σ’ όλο το σκεύος. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου ώστε να παγώσει αρκετά.
Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το σκεύος και αφαιρούμε εύκολα τη μεμβράνη. Βάζουμε τη σοκολατένια μας “τουρτίτσα” σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια ότι μέγεθος επιθυμείτε.
Tips:
- Το μείγμα των ξηρών καρπών δεν έχει συγκεκριμένη σύνθεση, βάζετε ότι σας αρέσει. Δε χρειάζεται να τεμαχίσετε τους ξηρούς ή αποξηραμένους καρπούς γιατί θα κοπούν στο τελικό στάδιο με εξαίρεση τα δαμάσκηνα τα οποία καλό θα ήταν να τα κόψετε στη μέση γιατί λόγω μεγέθους μπορεί να μη κοπούν κατά το τεμαχισμό της τούρτας και να προκύψει σοκολατάκι που να έχει μόνο ένα δαμάσκηνο..όχι ότι δεν θα είναι ωραία, αλλά ίσως λίγο μονότονο μιας και δεν θα έχει άλλο ξηρό καρπό.
- Στη κοπή της “τουρτίτσας” βοηθά να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μαχαίρι το οποίο θα βυθίζετε σ’ ένα ποτήρι νερό, ανά τακτά διαστήματα, για να μη “κολλάει”.