Μπάρες

Μπάρες φρούτων και ξηρών καρπών

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κούπα (175 gr)  ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια κ.τλ, ότι θέλετε)
  • 2 κούπες (270 gr.)  αποξηραμένα φρούτα ( σταφίδες, δαμάσκηνα, παπάγια, cranberries, σύκα κ.τλ, ότι θέλετε)
  • 1/3 κούπα (55 gr.) σταγόνες σοκολάτας
  • 1/3 κούπα (45 gr.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπα (65 gr.) καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αυτή τη συνταγή, τα συστατικά δεν είναι σταθερά…βάζετε ότι ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σας αρέσουν, απλά πρέπει να τα κόψετε σε κομμάτια και να τηρήσετε τις ποσότητες.

Βάζουμε, λοιπόν, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπόλ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα. Επειδή τα αποξηραμένα φρούτα είναι πιθανό να κολλούν μεταξύ τους, μπορείτε να ανακατέψετε το μείγμα με τα χέρια σας, ώστε να διαχωρίσετε και τυχόν κολλημένα κομμάτια φρούτων.

Στη συνέχεια, “χτυπάμε” το αυγό με το εκχύλισμα της βανίλιας μέχρι να ¨πάρει” ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Θα χρειαστούν 3 με 4 λεπτά.

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα του αυγού στο μπόλ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.

Σε ένα τετράγωνο σκεύος, βάζουμε λαδόκολλα και στρώνουμε το μείγμα μας. Προσπαθούμε να έχει περίπου το ίδιο πάχος.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Αφού κρυώσει εντελώς, το αφαιρούμε από το σκεύος και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μπάρες ή τετράγωνες μπουκίτσες.

Τυλίγουμε με μεμβράνη.

Διατηρείται για περίπου 10 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, για μεγαλύτερο διάστημα θα πρέπει να τις διατηρήσετε στο ψυγείο.