ΥΛΙΚΑ
(για 40 περίπου μπισκότα)
- 120 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 gr. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 290 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κούπα (60 ml) γάλα
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. baking powder
- μια πρέζα αλάτι
- μείγμα κρυσταλλικής ζάχαρης με κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε με τη βοήθεια του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αυγό. Αφού ανακατευτούν καλά, αφήνουμε το μίξερ στην άκρη-δεν θα το χρειαστούμε άλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά (αλεύρι, κανέλα, αλάτι, baking powder), τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου. Παίρνουμε μια μαρίζ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.
Το μείγμα μας “παίρνει” ένα σκούρο καφέ χρώμα, λόγω της κανέλας.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα, προθερμαίνουμε το φούρνο και ετοιμάζουμε το μείγμα κανέλας και ζάχαρης.
Παίρνουμε μια κουταλιά του γλυκού ζύμης και πλάθουμε μια μπαλίτσα. Πριν το ακουμπήσουμε στο ταψί, το πατάμε λίγο με τα δάχτυλα μας. Τέλος, βυθίζουμε τη μια πλευρά του μπισκότου στο μείγμα της ζάχαρης και μετά, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Πολύ εύκολη γρήγορη συνταγή!
Αν σας αρέσει η μυρωδιά της κανέλας, πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε…θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας!