Μπισκότα βουτύρου με φυστίκια και cranberries

ΥΛΙΚΑ

(για περίπου 30 μπισκοτάκια σχετικά μικρά)

  • 175 gr. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
  • 80 gr. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 230 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 gr. cranberries
  • 75 gr. φυστίκι αιγίνης καθαρισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε μ’ ένα κουτάλι το βούτυρο,τη ζάχαρη, τη βανίλια και τέλος τους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε γάντια γιατί θα ζυμώσουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι…θα πάρει όλο το αλεύρι. Γίνεται μια σχετική σκληρή ζύμη. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε στα δύο. Ρολάρουμε και φτιάχνουμε δύο μπαστουνάκια,τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου ώστε να παγώσει η ζύμη μας.

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη μας μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι σε μπισκοτάκια πάχους περίπου 1 cm. και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα μας. Ψήνουμε σε ένδειξη πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να παγώσουν τελείως και έπειτα τα απολαμβάνουμε!!