ΥΛΙΚΑ
( η συνταγή αυτή δεν έχει συγκεκριμένες αναλογίες…γιατί?…θα δείτε παρακάτω)
- διάφορες σοκοφρέτες (υγείας-γάλακτος-με φράουλα-με φουντούκι)
- μερέντα
- κουβερτούρα για επικάλυψη (bitter, λευκή ή γάλακτος ότι επιθυμείτε)
- χαρτί περιτυλίγματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις σοκοφρέτες σε τετράγωνα κομμάτια όχι πολύ μικρά και τις ανακατεύουμε, ώστε κάθε μπουκιά απ’ το σοκολατάκι να είναι διαφορετική. Αν σας αρέσουν όλες οι γεύσεις, καλό θα ήταν να επιλέξετε απ’ όλες για να υπάρχει ένα ενδιαφέρον στο καθένα σοκολατάκι. Προσθέτουμε στο μπολ με τις σοκοφρέτες τη μερέντα και ανακατεύουμε. Το μείγμα σας πρέπει να είναι μια ωραία μείξη από σοκοφρέτες και μερέντα, όταν το κάνετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Γι’ αυτό το λόγο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναλογίες στα υλικά.
Στη συνέχεια θα λερωθούμε λίγο, οπότε φορέστε γαντάκια. Τα γάντια βοηθούν και στο να μη λιώνει η σοκολάτα γιατί τα “γυμνά” χέρια τείνουν να ζεσταίνονται πιο εύκολα και αυτό επηρεάζει τη σοκολάτα.
Πλάθουμε τα σοκολατάκια μας σε ότι μέγεθος μας βολεύει και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τα σφαιρίδια μας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσουν και έπειτα λιώνουμε σε μπέν μαρί τη κουβερτούρα μας, ότι και αν έχουμε επιλέξει, και βουτάμε τα σοκολατάκια μας, τα οποία έπειτα επιστρέφουμε στη λαδόκολλα. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η εξωτερική επικάλυψη.
Εμείς επειδή αγαπάμε πολύ τα σοκολατάκια αυτά θέλουμε να τα μοιραζόμαστε. Έτσι μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ένα κατάστημα στο Πειραιά που πουλά περιτυλίγματα για σοκολατάκια (λιανικής) και έτσι αφού παγώσουν τα τυλίγουμε με το ωραίο χαρτάκι μας και ετοιμάζουμε όμορφα πουγκάκια. Πιστέψτε με δεν έχουν τίποτα να ζηλεύουν απ’ αυτά που αγοράζετε στα ζαχαροπλαστεία.
Θα βρείτε και άλλες συνταγές με σοκολατάκια οπότε μπορείτε να φτιάχνετε πουγκάκια με διάφορες επιλογές και να τα προσφέρετε σε μια όμορφη συσκευασία!