ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
- λίγο λιγότερο από ένα φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μέλι
- 5 φλ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κ.σ. ξυλάκια γαρύφαλλο
- φλούδα από μισό λεμόνι
- 50 γρ. φιστίκι αιγίνης
- 50 γρ. ξανθές σταφίδες
- κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα και το λεμόνι προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σχεδόν καστανό-χρυσαφί χρώμα αλλά όχι πάρα πολύ γιατί θα πικράνει.
Όταν το σιμιγδάλι μας είναι έτοιμο και το μείγμα της ζάχαρης είναι διάφανο, αφαιρούμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το λεμόνι και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο σιμιγδάλι. Προσοχή, γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάσει μόλις ρίξετε τη ζάχαρη και υπάρχει κίνδυνος να καείτε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε κανέλα. Όταν το σιμιγδάλι απορροφήσει όλο το νερό, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απ’ την εστία και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε καλά με το καπάκι της. Μετά από περίπου 15 λεπτά, βάζουμε το χαλβά σε φόρμα, το αφήνουμε για λίγα λεπτά και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε κανέλα και χοντροκομμένο φιστίκι.
Καλή σας απόλαυση!