Η πιο εύκολη αλμυρή τάρτα

ΥΛΙΚΑ

(δόση για μια μικρή ταρτιέρα διαμ. 27cm)

  • 125 gr. μαργαρίνη (1/2 πακέτο)
  • 1 αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις περ. 200-220 gr (για μια σκληρή ζύμη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η μαργαρίνη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αφού απλώσουμε τη ζύμη στη ταρτιέρα, τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη να προσθέσετε ότι υλικά επιθυμείτε και να τη ψήσετε.

Τips:

  • Δεν χρειάζεται να ψηθεί μόνη της….την ψήνετε απευθείας με τη γέμιση
  • Μπορείτε να καταψύξετε τη ζύμη και να τη χρησιμοποιήσετε όποτε εσείς θελήσετε απλά πρέπει να υπολογίσετε περίπου 5 ώρες να αποψυχθεί πλήρως ώστε να μπορέσετε να την πλάσετε.
  • Αν θέλετε να την ετοιμάσετε, για παράδειγμα την προηγούμενη ημέρα, καλό θα ήταν να την απλώσετε στη ταρτιέρα  και έπειτα να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Σε περίπτωση που δεν την απλώσετε, θα “σφίξει” η μαργαρίνη λόγω θερμοκρασίας του ψυγείου και θα ταλαιπωρηθείτε να την πλάσετε.
  • Για πιο εύκολο πιάσιμο μπορείτε να βάλετε τη ζύμη σας ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα και πλάθετε.

Σας  προτείνουμε τρεις “γεμίσεις” για τάρτα: με πράσο και κρέμα τυριών , με διάφορα αλλαντικά και τυριά και με “κοζανίτικα” λουκάνικα και μείγμα τυριών για μια πιο πικάντικη εκδοχή(!!!)