ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη, αλεύρι μας, το σουσάμι, το γλυκάνισο, το αλάτι και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το προζύμι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό ζυμώνοντας. Θα ζυμώσετε λίγο….κάνετε παράλληλα και γυμναστικούλα…..Θέλουμε μια ζύμη σχετικά σκληρή, να μη κολλάει στα χέρια σας. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη μας για περίπου 20′-30′ να ξεκουραστεί.
Χρειαζόμαστε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε σε λεπτά κορδονάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τυλίγοντας τα…χωρίς συγκεκριμένο σχήμα. Τα λαλάγγια μας τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
Τα λαλάγγια μας είναι έτοιμα…..απολαύστε τα με τυρί φέτα και είναι τέλεια!!!