Φύλλο για ζύμη… σπιτικό

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτ. νερού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και στη μέση χύνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό και ζυμώνουμε…ώρα για γυμναστική. Ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό έως το σημείο, όπου η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια.

Η ζύμη μας δίνει τρία φύλλα διαστάσεων μια “κλασσικής” λαμαρίνας.

Tips:

Μπορείτε να καταψύξετε τη ζύμη και να τη χρησιμοποιήσετε όποτε επιθυμείτε. Χρειάζεται μια ημέρα περίπου εκτός ψυγείου για να αποψυχθεί εντελώς.