Λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα

ΥΛΙΚΑ

(1 κανάτα περίπου 1 λίτρου συμπυκνωμένου χυλού λεμονιού)

  • 650 ml χυμό λεμονιού
  • 200 ml νερό
  • 600 gr. ζάχαρη καστανή
  • φλούδα από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι.

Παράλληλα, στύβετε τα λεμόνια και έπειτα, σουρώνετε το χυμό. Όταν το σιρόπι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό του λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρώς.

Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και τέλος, το αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.

Η λεμονάδα είναι έτοιμη.

Όταν κρυώσει, τη βάζετε σε γυάλινο μπουκάλι και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Σερβίρεται σε αναλογία 1/3 λεμονάδα με 2/3 ανθρακούχο νερό και βέβαια μπόλικο πάγο!

Καλή απόλαυση!