ΥΛΙΚΑ
(για ένα γλυκό 25 x 20)
- 1 πακέτο σφολιατίνια
- 2 φακελάκια σαντιγί με γεύση βανίλια
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
- 400 ml. φρέσκο γάλα (για τη σαντιγί)
- 700 ml. φρέσκο γάλα (για την άνθος αραβοσίτου)
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ετοιμάζουμε τις κρέμες σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα, τις κρέμες άνθος αραβοσίτου με αντίστοιχα τις οδηγίες τους.
Όταν ετοιμάσουμε τη σαντιγί και την κρέμα, τις αναμειγνύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα σφολιατίνια. Τα χωρίζουμε προσεκτικά στη μέση και σε μια πιατέλα με τσέρκι 25 x 20 στρώνουμε την κάτω πλευρά απ’ τα σφολιατίνια.
Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απ’ τη κρέμα. Στη συνέχεια, στρώνουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
Τρίβουμε μερικά σφολιατίνια πάνω από το γλυκό μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα, ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και….καλή σας απόλαυση!!
Ένα πολύ δροσιστικό και παράλληλα “ελαφρύ” γλυκό!!