ΥΛΙΚΑ
(για μια μεγάλη ταρτιέρα διαμ. 30cm)
- χειροποίητη βάση τάρτας (διπλή δόση), δείτε εδώ
- 200gr μπέικον ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 3 αυγά
- 1 κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία)
- 100γρ γραβιέρα
- 100γρ κίτρινο τυρί (ότι επιθυμείτε)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Κόβουμε σε περίπου ίδιου μεγέθους κυβάκια τα αλλαντικά μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά στη βάση της τάρτας. Αναμειγνύουμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος προσθέτουμε λόγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε το μείγμα στη τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα με σαράντα λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Για μια πιο πικάντικη εκδοχή της τάρτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουκάνικα τύπου “κοζανίτικα” (υπάρχουν και γεμιστά με γραβιέρα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα) σε συνδυασμό με το μπέικον για το στοιχείο του καπνιστού.
Δοκιμάστε τη…αξίζει τον κόπο!!!