ΥΛΙΚΑ
(για δύο πλούσιες μερίδες)
- 8 γαρίδες Νο 3
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 σφηνάκια ούζο
- 1/2 συσκευασία ντοματάκια (κονκασε)
- 1 κ.σ. πελτέ
- ελαιόλαδο
- βούτυρο
- 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 10
- αλάτι-πιπέρι
- πάπρικα
- ψιλοκομμένο μαιντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μια γενναία κουταλία της σούπας βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Στη συνέχεια “σβήνουμε” με το ούζο και προσθέτουμε τα ντοματάκια με τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ώστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες και το αφήνετε για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια τα προσθέτουμε στις γαρίδες και αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο απ’ το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει τα μακαρόνια. Όταν “δέσει” η γαριδομακαρονάδα, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.