Κοτόπουλο με πιπεριές και ριγγατόνι

ΥΛΙΚΑ

(2 πλούσιες μερίδες)

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κρασί (κατά προτίμηση λευκό)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί
  • 1/2 πακέτο ριγγατόνι ή ότι ζυμαρικό επιθυμείτε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ ‘ενα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο και “σβήνουμε” με το κρασί. Όταν εξαρτισθεί το κρασί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κόψει το κοτόπουλο είναι και ο χρόνος μαγειρέματος…. γενικότερα δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ριγγατόνι  ή όποιο άλλο ζυμαρικό έχουμε επιλέξει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά , λογικά θα έχει μαγειρευτεί και το κοτόπουλο μας, οπότε προσθέτετε τις πιπεριές σας κομμένες σε μπαστουνάκια. Δεν βάζουμε τις πιπεριές απ’ την αρχή για να είναι λίγο τραγανές. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος. Στη κατσαρόλα που είχαμε βράσει τα ζυμαρικά , ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αφού τα έχουμε σουρώσει, και προσθέτουμε βούτυρο. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και σιγά σιγά το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς.

Σερβίρετε και αν επιθυμείτε προσθέτετε παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί επιθυμείτε.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο…έτσι απλά……καλή σας όρεξη!!