ΥΛΙΚΑ
(για δυο και κάτι πλούσιες μερίδες)
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. ντοματοχυμό
- 6 φύλλα λαζάνια
- 50 γρ. κατίκι Δομοκού
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, γιατί όλη η συνταγή μας θα γίνει μέσα σε αυτό. Βάζουμε το ελαιόλαδο μας και τσιγαρίζουμε το κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα “σβήνουμε” με λίγο κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και αφήνουμε, για περίπου 5 λεπτά, να μαγειρευτεί. Μετά, σπάμε τα λαζάνια σε μεγάλα κομμάτια και τα βυθίζουμε στη σάλτσα μας. Προσθέτουμε και νερό για να βράσουν τα λαζάνια μας. Τα αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 5 λεπτά (ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό).
Όταν “δέσει” η σάλτσα μας , το λαχταριστό φαγητό σας είναι έτοιμο….σίγουρα θα το απολαύσετε αμέσως και δεν θα μείνει τίποτα στο τηγάνι.
Καλή σας απόλαυση!!