πρασοτηγανια

Πρασοτηγανιά

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. χοιρινό σε μπουκίτσες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (πιπέρι-κύμινο-γλυκιά πάπρικα-γαρύφαλλο-κάρδαμο-μοσχοκάρυδο-κανέλα)
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 πράσα
  • 2 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο κομμένο σε καρέ
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • αλάτι-πιπέρι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε καρέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά μας. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωράτουμε το κρέας. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας απ’ το τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας-κρεμμύδι/πράσο/λάχανο/μήλο-…αφού σωταριστούν καλά προσθέτουμε το κρέας.Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και “σβήνουμε” με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί το ποτό προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου όσο να σκεπάσουμε το φαγητό μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το φαγητό μας να σιγοβράζει.

Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί το οποίο βοηθά να “δέσει” και η σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!

Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ρύζι ή απλά σαν συνοδευτικό σε ένα γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι.