ΥΛΙΚΑ
(για μια σαλατιέρα)
- μισό πακέτο φαρφάλες (ή ότι ζυμαρικό επιθυμείτε)
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισή κίτρινη πιπεριά
- μισή πορτοκαλί πιπεριά
- 2 καρότα
- μισή μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι (70 γρ. περίπου)
- κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
για τη σως
- 1 γεμάτη κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κοφτή κ.σ. κέτσαπ
- 1 κοφτή κ.σ. μαγιονέζα
- λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε να παγώσουν. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και ετοιμάζουμε τη σως.
Αφού αναμίξετε όλα τα υλικά της σως, την προσθέτετε στη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρώς.
Τέλο, τοποθετήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Έπειτα η σαλάτα…ή καλύτερα το γεύμα σας είναι έτοιμο!!
Tips:
Δεν χρειαζόμαστε πολύ μεγάλη ποσότητα απ’ τη σως γιατί θέλουμε η σαλάτα μας να είναι ανάλαφρη….. απλά να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας.
Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε τόνο σε κονσέρβα.
Η συνταγή αυτή είναι μια τέλεια πρόταση για τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.