ΥΛΙΚΑ
(2 και λίγο ακόμα μερίδες)
- 1/2 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι ρακί ή τσίπουρο
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
- χυμός απο ένα μεγάλο λεμόνι (κατά βούληση)
- 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι-πιπέρι
- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρέας μας και προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο ή περασμένο στη πρέσα) και “σβήνουμε” με το ποτό μας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας και ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν το φαγητό μας έχει σχεδόν μαγειρευτεί, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κατίκι και αφήνουμε τη σάλτσα να “δέσει”….και έτοιμο….το συνοδεύετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ότι άλλο επιθυμείτε.