Για να πετυχει μία συνταγή είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις αναλογίες των υλικών και τις οδηγίες θερμοκρασίας. Συχνά όμως τυχαίνει να ακολουθούμε συνταγές που χρησιμοποιούν διαφορετικές μονάδες μέτρησης από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Για να μην τα κάνουμε μπάχαλο λοιπόν, σας δίνουμε τις βασικές μετατροπές που υπάρχουν ανάμεσα στα διαφορετικά μετρικά συστήματα 😉
Θερμοκρασίες
Βαθμοί Κελσίου | Βαθμοι Φαρενάϊτ | Θερμοκρασία φούρνου |
110 | 225 |
Πολύ χαμηλός
|
120/130 | 250 | |
140 | 275 |
Χαμηλός
|
150 | 300 | |
160/170 | 325 |
Μέτριος
|
180 | 350 | |
190 | 375 |
Μέτριος-Δυνατός
|
200 | 400 | |
220 | 425 |
Δυνατός
|
230 | 450 | |
240 | 475 | Πολύ Δυνατός |