ΥΛΙΚΑ
- Βασική συνταγή για κρέπες
για τη γέμιση
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- αλάτι-πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 180 gr. αλλαντικά (ότι προτιμάτε)
- 180 gr. κίτρινο τυρί (ότι προτιμάτε)
- λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τις κρέπες μας σύμφωνα με τη συνταγή μας. Λογικά θα έχουμε έξι κρέπες. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε μια σχετικά ρευστή μπεσαμέλ. Αναμειγνύουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το αλεύρι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συνεχώς με αναδευτήρα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά αφενός για να μη κολλήσει το μείγμα μας στο πάτο της κατσαρόλας και αφετέρου για να μη δημιουργηθούν μικρά “μπαλάκια” ζύμης. Όταν το μείγμα μας είναι ρευστό και ομοιογενές προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό και ανακατεύουμε ξανά. Όταν πάρει μια πρώτη βράση, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Στη συνέχεια αναμειγνύουμε λίγη ποσότητα απ’ τη μπεσαμέλ μας με τα αλλαντικά και το τυρί και γεμίζουμε τις κρέπες μας. Να ενημερώσω ότι θα περισσεύει λίγη ποσότητα απ’ τη μπεσαμέλ μας και οι ποσότητες αλλαντικών και τυριού είναι ανάλογα με τις γεύσεις του καθένα.
Τοποθετούμε τις κρέμες μας σε πυρέξ (λίγο στριμωγμένες) και περιχύνουμε λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα και λίγο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ένδειξη πάνω-κάτω για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και να λιώσει το τυρί.