ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γάλα,το ελαιόλαδο,το αλάτι, τα αυγά και τέλος το αλεύρι. Χρειαζόμαστε ένα αραιό χυλό.
Έτοιμο το μείγμα….τόσο απλά!!
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις κρέπες μας. Στο τηγάνι βάζουμε λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο για να μη κολλάει καθώς τηγανίζουμε τις κρέπες.Η ποσότητα μας είναι περίπου όσο χωρά η συνηθισμένη κουτάλα για σούπα. Η θερμοκρασία μας πρέπει να είναι μέτρια (π.χ. αν η μέγιστη θερμοκρασία είναι 9 τηγανίστε στο 6). Οπότε απλώνετε το μείγμα στο τηγάνι σε μια λεπτή στρώση και όταν η κρέμα ξεκολλήσει απ’ τα τοιχώματα και η επιφάνεια της έχει “γεμίσει” σε μικρές φουσκαλίτσες είναι έτοιμη να τη γυρίσετε. Προσεκτικά με μια ξύλινη σπάτουλα γυρίζουμε τη κρέμα για να τηγανιστεί και στη άλλη πλευρά.
Για ένα τηγάνι διαμέτρου 29 cm., η συγκεκριμένη δόση δίνει έξι κρέπες.
TIPS:
- Μπορείτε αν θέλετε να καταψύξετε τις κρέπες σας για να τις χρησιμοποιήσετε όποτε εσείς θελήσετε. Σ’ αυτή τη περίπτωση, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε λαδόκολλα ανάμεσα στις κρέπες ώστε να έχετε τη δυνατότητα αφενός να χρησιμοποιήσετε όσες θελήσετε (διαχωρίζονται πιο εύκολα όταν είναι κατεψυγμένες) και αφετέρου αποψύχονται πιο εύκολα.