ΥΛΙΚΑ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1/2 πακέτο μαργαρίνη
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- τυρί
- άνηθο
- πιπέρι
- (λίγο) αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε λίγο τη μαργαρίνη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα αυγά, τη μαργαρίνη και το γιαούρτι. Αν έχετε “δυνατό” χέρι μπορείτε να το κάνετε χωρίς μίξερ αλλά για εμάς τους λίγο τύπους της ευκολίας το μίξερ είναι ο σύμμαχος μας. Αφού, λοιπόν, ανακατέψουμε καλά το μείγμα μας , το αφαιρούμε απ’ το μίξερ και προσθέτουμε το τυρί, το baking και τη φαρίνα. Τελειώνουμε με το πιπέρι και το αλάτι (η ποσότητα του αλατιού είναι σε συνάρτηση με τη φέτα οπότε προσέξτε το λίγο). Χύνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος (ταψί ή πυρέξ) και το ψήνουμε στις 180 για περίπου 40′ ανάλογα με το φούρνο σας.
Η δόση είναι μια ένα ορθογώνιο πυρέξ μετρίου μεγέθους. Μη προβληματίζεστε ιδιαίτερα με το μέγεθος του σκεύους ψησίματος γιατί απλά αν το σκεύος είναι μεγάλο η τυρόπιτα μας θα είναι σχετικά λεπτή ενώ αν είναι πιο μικρό θα είναι πιο “φουσκωμένη”. Επίσης, δεν αναφέρω ποσότητα στο τυρί ή τι τυρί θα χρησιμοποιήσετε γιατί απλά θα βάλετε ότι σας αρέσει. Εμείς συνήθως κάνουμε ένα μείγμα από φέτα και ανθότυρο και η ποσότητα για ένα μέτριο σκεύος ψησίματος είναι δυο φλυτζάνια περίπου.