ΥΛΙΚΑ
(για 15 περίπου τάκος)
- 3 φιλέτα κοτόπουλο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ginger τριμμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. σόγια
- 5 κ.σ. sake
- ρύζι καρολίνα
- τάκος
για τη σαλάτα
- 1 ανανάς σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1/2 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλετάκια μας σε μικρά μπαστουνάκια και ανακατεύουμε με το σκόρδο, το ginger, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον ελαιόλαδο και έπειτα, προσθέτουμε το μέλι, τη σόγια και το sake, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί…δε χρειάζεται πολύ ώρα μιας και το κοτόπουλο είναι κομμένο σε κομμάτια.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. Αρχικά, περνάμε τις ροδέλες του ανανά σε τηγάνι grill για να σχηματιστούν οι γραμμούλες και το ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει, το κόβουμε σε κομματάκια και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
Τέλος, ετοιμάζετε λίγο ρύζι, υπολογίστε ότι θα βάλετε περίπου μια κουταλιά της σούπας σε κάθε πιτάκι.
Αφού έχετε ετοιμάσει όλες τις παρασκευές σας , το μόνο που μένει είναι να συναρμολογήσετε τα τάκος.
Βάζουμε πρώτα το ρύζι, στη συνέχεια τη σαλάτα και τέλος το κοτόπουλο.
Μπορείτε να συνοδεύσετε τα τάκος με σάλτσα γιαουρτιού.
Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για τάκος ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού.
Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγια αντί για τάκος.