ΥΛΙΚΑ
(για 12 muffins)
για τις φωλιές
- 150 γρ. κανταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. κέτσαπ
- 50 γρ. ντοματοχυμό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
για τη γέμιση
- 6 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν ή ότι άλλο προτιμάτε
- 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- αλάτι-πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κατ’ αρχήν ασχολούμαστε σχολαστικά με το κανταΐφι, το απλώνουμε και “ανοίγουμε” τους κόμπους του. Παίρνουμε τη φόρμα των muffin και βουτυρώνουμε καλά και στη συνέχεια απλώνουμε κανταΐφι σε κάθε θήκη πιέζοντας το ελαφρά με τα χέρια μας και βουτυρώνουμε καλά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το φύλλο για 15 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς έτσι ώστε να μη “μαλακώσει” όταν θα βάλουμε τη γέμιση.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Κόβουμε τις πιπεριές και τα αλλαντικά μας και ετοιμάζουμε το μείγμα της κρέμας….χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη ντομάτα και τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Όταν το φύλλο “πάρει” ένα όμορφο χρυσό χρώμα, αποσύρουμε τη φόρμα από το φούρνο και τα γεμίζουμε πρώτα με αλλαντικό, πιπεριές, τυρί τριμμένο και χύνουμε από πάνω το μείγμα της κρέμας. Λίγο πριν βάλουμε τα muffin μας στο φούρνο, ρίχνουμε λίγο γλυκιά πάπρικα και έτοιμο για το φούρνο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρόνο και απολαύστε τα!!