ΥΛΙΚΑ
(για δυο ρολάκια)
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες τυρί για τοστ (ότι επιθυμείτε)
- 4 φέτες μπέικον
- βούτυρο
- 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε δύο φέτες ψωμί του τοστ και κόβετε τις άκρες ή παίρνετε αυτό που είναι έτοιμο.
Βάζετε μ’ένα πινελάκι λίγο αυγό στην άκρη της μιας φέτας και ενώνουμε δύο φέτες ψωμί. Στη συνέχεια, με ένα πλάστη απλώνετε τις φέτες και βάζουμε βούτυρο μ’ ένα πινελάκι.
Στην μεγαλύτερη πλευρά βάζετε μισή φέτα τυρί και μια φέτα μπέικον, αλείφετε όλες τις άκρες με αυγό και ρολάρετε σφιχτά, τέλος πιέζετε τις άκρες να κολλήσουν και το ένα ρολάκι σας είναι έτοιμο. Αυτό το ρολάκι το αφήνετε στην άκρη.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με δύο άλλες φέτες ψωμί και κατά την ώρα του τυλίγματος, βάζετε το πρώτο σας ρολάκι στη μεγαλύτερη πλευρά και ξεκινάτε να ρολάρουμε πιέζοντας ελαφρώς, ουσιαστικά έχουμε δύο ρολάκια το ένα μέσα στο άλλο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και ετοιμάζουμε ακόμα ένα διπλό ρολάκι.
Τα βάζουμε στη λαμαρίνα αφού την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Παίρνουμε ένα ψαλίδι και κάνουμε ψαλιδιές στην κορυφή και στρίβουμε ελαφρώς τα ρολάκια, ώστε να εμφανιστεί λίγο το εσωτερικό τους.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου για 10 μόλις λεπτά.
Έτοιμο….τόσο γρήγορα…τόσο απλά….τόσο νόστιμο!!!!