ΥΛΙΚΑ
(για το “κλασσικό” τετράγωνο ταψί της κουζίνας)
- δύο φύλλα απ τη σπιτική συνταγή για ζύμη, δείτε εδώ
- 700 γρ. σπανάκι
- 500 γρ. πορτοκαλί κολοκύθι τριμμένο
- 500 γρ. φέτα
- 2 ματσάκια άνηθο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4 αυγά
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σπανάκι και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το κολοκύθι και το στραγγίζουμε αρκετά με τα χέρια μας. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
(Προσοχή χρειάζεστε δύο φύλλα από τα τρία που δίνει η δόση της συνταγής για τη ζύμη).
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φύλλο στη λαμαρίνα μας και χύνουμε τη γέμιση και τέλος σκεπάζουμε τη γέμιση μ’ ένα δεύτερο φύλλο. Τέλος αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και νερό και ραντίζουμε τη πίτα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στην ένδειξη “αέρα με αντίσταση” για μία ώρα περίπου.