ΥΛΙΚΑ
(για μια μικρή ταρτιέρα διαμ. 27cm)
- μια δόση φύλλου τάρτας, δείτε εδώ
- 350 γρ. μπρόκολο
- 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 φέτες μπέικον
- 4 φέτες γραβιέρα
- 50 γρ. τρίμμα γραβιέρας
- 2 αυγά
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- ρίγανη-πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε το φύλλο της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής,
Πλένετε το μπρόκολο και κρατάτε μόνο τις άκρες-τα μπουκετάκια. Επειδή το μπρόκολο δεν ψήνετε πάρα πολύ, αν αφήσετε αρκετό απ’ το κοτσάνι του επειδή είναι πιο σκληρό δεν προλαβαίνει τα μαλακώσει και δεν είναι πολύ ευχάριστο όταν θα το τρώτε, γι’ αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε τα μπουκετάκια με λίγο απ’ το κοτσάνι τους.
Σ’ ένα τηγάνι σωτάρετε με το ελαιόλαδο το μπρόκολο με το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε λιγάκι να παγώσει.
Μετά απλώνουμε το φύλλο της τάρτας στη ταρτίερα και ετοιμάζουμε το μείγμα που θα χύσουμε από πάνω.
Χτυπάμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τρίμμα της γραβιέρας και τέλος τα μπαχαρικά μας (αλάτι-πιπέρι-γλυκιά πάπρικα και ρίγανη).
Πάνω απ’ τη τάρτα απλώνουμε το μπρόκολο με το κρεμμυδάκι, μετά το μπέικον και τέλος τις φέτες της γραβιέρας. Προσπαθήστε να σκεπάσετε το μπέικον με το τυρί και ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά. Προσπαθήστε το μείγμα των αυγών να “πάει” παντού.
Ρίχνετε από πάνω λίγο πάπρικα και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε ένδειξη πάνω-κάτω αντίσταση για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η τάρτα μας.