(για μια μεγάλη ταρτιέρα διαμ. 30 cm)ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας ως εξής:
Αφού ετοιμάσουμε τη βάση της τάρτας και στο μεσοδιάστημα όπου χρειάζεται να ξεκουραστεί η τάρτα στο ψυγείο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Κόβουμε προσπαθώντας στο ίδιο μέγεθος τα πράσα, τα σοτάρουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε περίπου για 15’ μόνο να γίνουν διάφανα.
Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι ώστε να ετοιμάσουμε μια ωραία κρέμα στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά μας. Σημειώνω ότι το μείγμα των τυριών είναι ανάλογα με τις γεύσεις ή καμιά φορά με ότι έχουμε στο ψυγείο μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο φέτα ή ανθότυρο ότι ευχαριστεί τον καθένα, απλά καλό θα ήταν να κρατήσουμε ίδιες τις ποσότητες. Πάντως, η συγκεκριμένη αναλογία και μείξη τυριών δημιουργεί μια υπέροχη κρέμα.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι με προσοχή, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πόσο αλμυρό είναι το μείγμα των τυριών που έχετε χρησιμοποιήσει.
Στη συνέχεια απλώνουμε στη βάση της τάρτας τα πράσα και περιχύνουμε με τη κρέμα τυριών και έτοιμη!!!
Ο φούρνος μας πρέπει να είναι προθερμασμένος. Ψήνουμε στους 160 με 180 (κάθε φούρνος είναι διαφορετικός) για περίπου 40’ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να χρυσίσει η κρέμα τυριών.
Αφήστε τη να παγώσει..λίγο…και απολαύστε τη!!!