για τη μπεσαμέλΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ σας ως εξής:
Αναμειγνύουμε σε κατσαρόλα το αλεύρι με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε για να μη δημιουργηθούν μικρά “μπαλάκια” ζύμης. Όταν το μείγμα μας αποκτήσει ωραία και λεία υφή, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείτε περίπου 10 κουταλιές της σούπας.
Σ ένα πυρέξ, ελαφρώς βουτυρωμένο, τοποθετείτε τη σφολιάτα…μισή μέσα και μισή απ’ έξω. Απλώνετε τέσσερις με πέντε κουταλιές μπεσαμέλ και λίγο κίτρινο τυρί, μετά βάζετε το αλλαντικό σας. Έπειτα προσθέτετε άλλες τόσες κουταλιές μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και κλείνετε τη σφολιάτα σας. Χτυπάτε ένα αυγό και μ’ ένα πινελάκι αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτας σας και αν θέλετε προσθέτετε λίγο σουσάμι.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε ένδειξη “αέρα και κάτω αντίσταση” για 50′ λεπτά περίπου…..ώσπου να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.