ΥΛΙΚΑ
- ένα χταπόδι περίπου 500 γρ.
- ξύδι
- 2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το καλύπτουμε με ξύδι…γι’ αυτό το λόγο δεν σας γράφουμε συγκεκριμένη ποσότητα για το ξύδι. Για ένα σχετικά μικρό χταπόδι θα χρειαστείτε περίπου ένα μπουκαλάκι και κάτι ξύδι. Ρίχνετε και τη δάφνη και το αφήνετε να σιγοβράσει. Όταν το χταπόδι θα έχει απορροφήσει όλο το ξύδι θα έχει μαλακώσει κιόλας και θα είναι έτοιμο.
Όταν λοιπόν μαλακώσει και “πιει” το ξύδι , το αφαιρείτε απ’ τη φωτιά και το κόβετε σε ότι κομμάτια επιθυμείτε. Το βάζετε σ ένα μπολ και προσθέτετε ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο…και εδώ δεν σας δίνουμε συγκεκριμένες ποσότητες γιατί είναι κατά προτίμηση. Εμείς συνήθως βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστεί κατά το ήμισυ το χταπόδι.
Στη συνέχεια βάζετε το μπολ στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε τα επιμέρους υλικά να ενσωματωθούν πλήρως μεταξύ τους.
Συνοδεύει τέλεια τσίπουρο ή ουζάκι αλλά προσοχή στην κατανάλωση… με μέτρο, όχι “με το μέτρο”! 🙂